ZF 24

Xerox Romania si Republica Moldova, venituri de peste 72 milioane dolari in 2008

17.03.2009, 13:28 24

Xerox Romania si Republica Moldova a anuntat venituri de peste 72 milioane USD in anul 2008, reprezentand o crestere de 18% fata de anul precedent. Orientarea business-ului, catre serviciile de management al documentelor care a sustinut rezultatele foarte bune din 2007 si catre echipamentele multifunctionale laser de capacitate mare, a continuat sa fie motorul cresterii companiei si in 2008.

Anul trecut, departamentul de servicii de management al documentelor a inregistrat o crestere totala a veniturilor de aproximativ 28%, peste media de crestere a companiei.
Veniturile din vanzarile de echipamente de birou au inregistrat o crestere de 51%, sustinuta in primul rand de vanzarile de echipamente multifunctionale si dispozitive laser per total. Conform datelor furnizate de IDC, Xerox este lider de piata cu dispozitivele multifunctionale, la o cota de 34% ca valoare. Dat fiind faptul ca Xerox comercializeaza echipamente dedicate segmentului business si lucrului in retea, cota de piata pentru toate dispozitivele laser a crescut cu 3 procente in 2008, de la 26% la 29,4% valoric. Si aici, compania este lider de piata.

In categoria multifunctionalelor A3, IDC plasează Xerox pe locul intai, cu o cota de piata de 41,5%, privind numarul de unitati vandute si 44,3%, ca valoare. Ambele cote au inregistrat cresteri de 13%, respectiv 3%, fata de anul 2007.

Xerox Romania a crescut cu 71% in volum si cu 58% in venit, pe segmentul preselor de print digital color; conform IDC, si ramane pe locul intai la categoria de echipamente monocrom de mare capacitate (91 pagini/minut).

Pe segmentul imprimarii in format mare (wide format), compania si-a crescut veniturile cu 58% fata de anul 2007.

Cu o activitate de 40 de ani pe piata locala, Xerox Romania si Republica Moldova este subsidiara a companiei Xerox.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO