ZF 24

Xerox cade la bursa dupa revizuirea estimarilor; vanzarile au scazut cu 18% in primele doua luni

22.03.2009, 16:37 29

Pretul actiunilor companiei americane Xerox a scazut cu un dolar, sau 19%, la 4,34 dolari (3,20 euro) pe bursa din New York – cel mai mare declin din ultimii opt ani – dupa ce compania si-a redus estimarile de profit, iar mai multe agentii i-au redus rating-ul, scrie Bloomberg.

Reprezentantii Xerox anticipeaza ca profitul trimestrial va fi de 3-5 centi pe actiune, fata de estimarea initiala de 16-20 de centi pe actiune. Standard & Poor’s si Fitch Ratings au revizuit in negativ rating-ul acordat companiei, in linie cu conditiile economice dificile.

Xerox se confrunta cu diminuare a cererii in contextul crizei economice globale, clientii reducand comenzile, iar distribuitorii reducand stocul, a declarat directorul executiv al companiei, Anne Mulcahy.

Vanzarile au scazut cu 18% in ianuarie si februarie.

Reprezentantii Xerox au declarat ca intentioneaza sa economiseasca inca 300 mil. dolari (221,3 mil. euro), peste suma de 250 mil. dolari (184,4 mil. euro) anticipata din alte resctructurari.

Noile reduceri presupun stoparea angajarilor si inghetarea salariilor, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Carl Langsenkamp. CEO-ul Mulcahy a anuntat trimestrul trecut ca Xerox va disponibiliza 3.000 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO