ZF 24

WSJ: George Soros se afla in spatele atacurilor impotriva euro

WSJ: George Soros se afla in spatele atacurilor impotriva euro
26.02.2010, 15:54 20

Cateva fonduri de hedging de categorie grea, printre care siunul detinut de miliardarul american George Soros se afla inspatele atacurilor impotriva euro, scrie cotidianul The Wall Street Journal, in editia online de vineri.

Pariurile imnpotriva monedei europene survin in urma unorintalniri intre titanii fondurilor de hedging, precum CapitalAdvisors si Soros Fund Management. Potrivit unor surse citate decotidianul american, in cadrul unei cine de afaceri care a avut locla inceputul lunii februarie, organizata de o banca de investitiiin Manhattan, un mic grup de investitori-vedeta pe acest segmentspuneau ca euro va cadea foarte probabil la un nivel egal sau chiarmai jos decat dolarul american.

Euro a atins saptamana trecuta un minim al ultimelor noua luni,de 1,3444 dolari pe unitate.

Milirdarul american George Soros scria saptamana trecuta,intr-un comentariu publicat in Finncial Times, ca moneda europeanaeste in pericol "sa se destrame", iar dupa Grecia, urmeaza testemai serioase pentru aceasta valuta.

George Soros a devenit o celebritate in mediul de afaceri lainceputul anilor 90, cand alaturi de Jim Rogers a prabusit lirasterlina, pariind impotriva monedei britanice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO