ZF 24

Wizz Air introduce serviciul “un-check”. Pasagerii îşi pot modifica gratuit rezervarea

Wizz Air introduce serviciul “un-check”. Pasagerii...

Autor: Mirabela Tiron

30.09.2013, 16:32 8992

Wizz Air a introdus un serviciu „un –check”, ce le permite pasagerilor să-şi modifice rezervarea chiar dacă şi-au completat formalităţile de check-in. Anterior, singura modalitate prin care un pasager îşi putea modifica rezervarea era prin intermediul call-center-ului Wizz Air şi se făcea contra-cost. Pasagerii pot acum reveni online asupra check-in-ului, înainte de a modifica rezervarea. Acest serviciu este disponibil gratuit. 

“Funcţia Wizz Air de „un-check” permite pasagerilor să-şi modifice rezervarea chiar şi după ce au completat formalităţile de check-in”, a declarat Daniel de Carvalho, Corporate Communications Manager al Wizz Air.

În România, compania aşteaptă un trafic de circa 3 milioane de pasageri, după ce în 2012 a transportat 2,1 mil. de pasageri.

Pe piaţa locală, Wizz Air concurează cu Blue Air, care a transportat anul trecut 1,45 milioane de pasageri şi care şi-a schimbat în acest an acţionariatul, după ce a fost vândută pentru 30 de mil. de euro.

 

 

 

 

 

Wizz Air concurează şi cu companiile tradiţionale de linie regulată. Creşterea traficului Wizz Air a fost susţinută de cursele spre Spania şi Italia, destinaţii unde muncesc cei mai mulţi români în străinătate. Wizz Air este compania aeriană care avut cea mai accelerată evoluţie de pe piaţa locală. Compania aeriană low-cost Wizz Air, care a ajuns liderul pieţei de transport aerian românesc după numărul de pasageri, a fost înfiinţată în 2003 de către foşti angajaţi ai companiei ungare de stat Malev. Operatorul aerian a efectuat primele zboruri în Ungaria şi Polonia, în 2006 intrând şi pe piaţa din România. Wizz Air are ca in­vestitor prin­cipal fon­dul american de private equity Indigo Partners. CEO-ul companiei este Jozsef Varadi, fost şef al companiei de stat Male.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO