ZF 24

Wizz Air creşte frecvenţa zborurilor din Cluj spre Madrid, Luton şi Forli

Wizz Air creşte frecvenţa zborurilor din Cluj spre...

Autor: Laurentiu Cotu

25.03.2013, 19:12 73

Operatorul low-cost Wizz Air, cea mai mare companie aeriană de pe piaţa locală după numărul de pasageri transportaţi, îşi va majora începând din această lună frecvenţa de zbor de pe aeroportul din Cluj-Napoca spre Madrid (Spania, Luton (Londra) şi Forli (Italia).

Astfel, începând cu data de 25 martie, Wizz Air va opera o cursă suplimentară spre Madrid, în fiecare zi de luni a săptămânii (pe această rută operându-se în prezent 4 frecvenţe săptămânal în zilele de luni, miercuri, vineri şi duminică), iar din data de 26 martie, operatorul low-cost va efectua în fiecare marţi, un nou zbor Cluj-Luton-Cluj, astfel încât pasagerii au posibilitatea de a zbura zilnic către această destinaţie’’, conform informaţiilor Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Mai mult, în fiecare joi, începând cu data de 28 martie, Wizz Air introduce o nouă frecvenţă către Forli (Italia). Spre Forli există în prezent 5 frecvenţe săptămânal, în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică.

Compania low-cost Wizz Air, cel mai mare ope¬rator aerian de pe piaţa locală după numărul de pasageri transportaţi, speră să ajungă în acest an la un trafic de 3 milioane de pasageri pe rutele din şi înspre România, faţă de 2,76 milioane de pasageri anul trecut. Pe piaţa locală, compania low-cost are baze la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Târgu-Mureş.

La nivel internaţional, Wizz Air a transportat peste 12 milioane de pasa¬geri, reprezentând o creştere cu 12% faţă de anul anterior. Anul trecut Wizz Air şi-a dezvoltat reţeaua de transport de la 203 la 250 de rute, extinzându-şi operaţiunile în 29 de ţări prin operarea de zboruri şi către Georgia, Israel, Slovenia şi Elveţia.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO