ZF 24

WBS Romania va opera ca market maker pentru contractele futures pe franci elvetieni

07.04.2008, 17:04 24

Compania de brokeraj WBS Romania a fost selectata de catre Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS) pentru a opera, incepand de maine, ca market maker pentru contractele futures care au ca suport cursul de schimb franc elvetian/leu, cu scadente in iunie si septembrie, conform unui comunicat al bursei.

"Largirea ariei de produse care beneficiaza de activitatea formatorilor de piata este o masura menita sa dinamizeze si mai mult piata futures si in special segmentul derivatelor pe cursurile valutare care a inregistrat deja o crestere consistenta de lichiditate dupa lansarea acestei activitati" a declarat Teodor Ancuta, presedinte al Sibex.

Totodata, societatea WBS mai desfasoara activitatea de market-making pe contractele leu/euro, leu/dolar si derivatele pe actiunile Erste Bank, cu scadentele iunie si septembrie.

"Market maker"-ul este participantul la piata derivatelor care se angajeaza sa mentina lichiditatea pietei pentru un anumit instrument financiar derivat, utilizand propriul capital, prin introducerea si mentinerea de oferte ferme de cumparare si vanzare in nume propriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO