ZF 24

Warren Buffett va prelua Burlington Northern dupa ce actionarii si-au dat acordul joi

11.02.2010, 21:04 18

Actionarii Burlington Northern Santa Fe, a doua companieferoviara din SUA, au aprobat oferta de preluare a companiei facutade fondul de investitii detinut de miliardarul american WarrenBuffet, Berkshire Hathaway, informeaza Reuters.

Berkshire va cumpara restul de 77,4% din Burlington Northern pecare nu le are, cea mai mare tranzactie a miliardarului americanfiind evaluata la 26,4 miliarde dolari.

"Maine incepe o noua epoca prin preluarea BNSF de catreBerkshire Hathaway", a spus Buffett, in varsta de 79 de ani."Astept cu nerabdare ca aceasta companie sa participe la asigurareaprosperitatii tarii", a mai spus miliardarul.

Din actiunile Burlington Northern nedetinute de Berkshire,aproape 70% au votat pentru fuziune, depasind procentul necesar, dedoua treimi.

Berkshire a anuntat ca dintre actionari, 40,9% au decis sa deaactiunile in schimbul banilor, 43,4% au ales sa primeasca actiuniin schimbul titlurilor detinute, restul neexprimandu-si niciooptiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO