ZF 24

VPK Packaging, afaceri de 21 mil. euro din producţia de ambalaje de carton ondulat

În 2007, grupul belgian a deschis la Salonta o fabrică, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro

În 2007, grupul belgian a deschis la Salonta o fabrică, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro

Autor: Mirabela Tiron

16.11.2014, 21:00 1187

Producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, va finaliza anul acesta cu afaceri de 21 de milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei.

„În acest an o să avem o producţie de peste 30.000 tone, o creştere de 10% faţă de anul precedent. Creşterea cifrei de afaceri se datorează faptului că produsul nostru principal a devenit cutia de carton“, potrivit reprezentanţilor companiei. Mai mult, în acest an ponderea exporturilor va ajunge la 40%, piaţa principală fiind Ungaria.

În 2007, grupul belgian a deschis la Salonta o fabrică, în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro, unde produce cutii şi plăci din carton ondulat. Fabrica se întinde pe o suprafaţă totală de 20.000 metri pătraţi, capacitatea anuală de producţie fiind de 35.000 tone. Producţia a început cu 50 de angajaţi, iar momentan compania are peste 200 de angajaţi.

Grupul VPK Packaging include fabrici de hârtie reciclată, de carton ondulat, cutii de carton şi tuburi de carton. Prima fabrică a fost deschisă în Belgia în urmă cu mai mult de 75 de ani. Momentan fabricile din grupul belgian livrează în România, Ungaria, Polonia, Cehia, Turcia, Luxemburg, Belgia, Olanda, Franţa, Anglia, Norvegia, Germania.

VPK Packaging are în portofoliu clienţi precum Cramele Recaş, Sam Mills, European Food, Boromir, PGS Sofa, Ecolor, Samsung, Coca-Cola, Reckitt Benckiser, Bonduelle şi Plasticast.

„În acest an totalul investiţiilor a ajuns la aproape un milion de euro, sumă pe care o vom investi şi în anul 2015“. Compania a achiziţionat utilaje noi, după ce anul trecut şi-a extins depozitul de produse finite, în urma unei investiţii de 1,1 mil. euro.

Tot la Salonta îşi desfăşoară activitatea şi fabrica de tuburi de carton COREX România, parte a VPK Packaging Group. COREX România produce tuburi de carton pentru mai multe tipuri de aplicaţii industriale (folie, hârtie, bandă izolatoare), iar anul acesta va finaliza cu afaceri de 2,3 milioane de euro.

Pe piaţa de ambalaje din carton mai sunt prezente companiile Rondocarton, cu fabrici la Cluj şi Târgovişte, grupul Rossmann, cu fabricile Ambro Suceava şi Romcarton, Vrancart Adjud, Dunapack, Ecopack Ghimbav, VPK Packaging, DS Smith Timişoara şi Europa Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO