ZF 24

Vosganian propune astazi guvernului reducerea deficitului bugetar

30.05.2007, 12:16 15

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a declarat astazi ca va propune astazi Guvernului reducerea deficitului bugetar cu 0,4% din PIB, ca urmare a veniturilor mai mari din impozite si a reducerii cheltuielilor sub buget.
Vosganian a explicat in cadrul semnarului "Energia intr-o noua epoca - a investitorilor privati" ca veniturile au crescut cu 0,3% in primele patru luni ale anului, fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce cheltuielile s-au redus cu 0,2%, in acelasi interval. Astfel, cei 0,5%din PIB (circa 500 de milioane de euro), vor fi distribuiti in fondul de rezerva al primului ministru(0,1%), iar restul de 0,4% va contribui la micsorarea deficitului.
In acest fel, deficitul calculat conform normelor europene, care includ si acoperirea cheltuielilor cu retrocedarile, coboara de la 3,2% la 2,8%, a precizat Vosganian. "Voi trimite rectificarea aprobata si comisarului european de Finante, Jose Almunia, pentru a o lua in calcul", a mai spus Vosganian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO