ZF 24

Vosganian: Investitii de 30 mld. euro in sectorul energetic pana in 2020

31.05.2007, 11:24 16

Volumul total al investitiilor in sectorul energetic din Romania va fi de 30 de miliarde de euro pana in 2020, din care statul si companiile de stat vor aloca circa 30%, a declarat, astazi, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, la un seminar pe teme energetice.

"Suma va fi mult peste 30 de miliarde de euro, pentru ca nu am luat in considerare proiectul hidrocentralei Tarnita, investitiile pe cogenerare si reabilitarea termica", a spus Vosganian.

Intrebat daca considera viabila propunerea presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu, ca Romania sa scoata la licitatie toate licentele de exploatare a zacamintelor de gaze si transformarea Romaniei intr-un depozit de gaze capabil sa aprovizioneze statele europene, Vosganian a aratat ca exista potential in acest sens.

"In aceasta privinta exista mai multe puncte de vedere, iar potentialul de inmagazinare a gazelor in Romania este foarte mare", a afirmat ministrul. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO