ZF 24

Vosganian: Exportatorii vor primi inapoi TVA in maxim cateva zile

26.04.2007, 15:07 12

Exportatorii care au vandut anul trecut peste granita marfuri de peste un milion de euro vor primi inapoi TVA platita mai repede si cu un control ulterior, a anuntat ieri ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. Pana acum, procedura aplicata exportatorilor era de plata a TVA si rambursarea acesteia de la Fisc doar dupa un control prealabil, ceea ce ducea la intarzieri de cateva luni intre plata si restituirea TVA de catre exportatori.

"Pentru toti exportatorii care au avut in 2006 exporturi de cel putin un milion de euro, TVA va fi restituita mai repede, cu un control ulterior. Astfel, durata de returnare se scurteaza de la cateva luni la maxim o saptamana - zece zile", a declarat ministrul Vosganian. El a mai precizat ca ordinul sau privind rambursarea mai rapida de TVA pentru exportatori va fi publicat si va intra in vigoare luni, 30 martie.

Conform estimarilor celor de la Finante, masura ii va avantaja pe aproximativ 91% dintre toti exportatorii romani, spune Daniel Chitoiu, seful Fiscului (ANAF), precizand insa ca durata de returnare ar putea merge pana la 15 zile, din cauza unor dificultati de administrare fiscala a operatiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO