ZF 24

Vosganian: Despagubirea unei victime a comunismului face mai mult decat 100 de pagini de raport (Update)

09.07.2007, 15:58 14

Despagubirea unei victime a comunismului face mai mult decat 100 de pagini de raport de condamnare a comunismului, a declarat, astazi, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
El a participat la o ceremonie in care primii fosti proprietari care au solicitat despagubiri sub forma de actiuni la firme de stat au primit adeverinte de actionar la compania Transelectrica.
In ceea ce priveste despagubirile acordate fostilor proprietari de imobile confiscate abuziv in perioada comunista, Vosganian a mentionat ca, pe langa despagubirile in bani, actiuni la firme de stat sau la Fondul Proprietatea, in unele cazuri este posibila retrocedarea in natura.
"In ceea ce priveste despagubirile in natura, recomand consiliilor locale, Primariei Municipiului Bucuresti si Constanta sa aplice legea si sa trateze cu respectul cuvenit victimele comunismului", a spus Vosganian fara sa ofere detalii.
El a aratat ca a nominalizat cele doua municipii pentru ca reprezinta zonele din tara cele mai ramase in urma cu retrocedarile.
"Le-am recomandat sa se grabeasca, pentru ca sunt cele mai in urma. De fapt, de sase ani, aceste doua judete, respectiv municipii, tot incep retrocedarile", a afirmat Vosganian. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO