ZF 24

Volvo aduce maşina autonomă pe şosele încă din 2017, prin programul Drive Me!

Volvo aduce maşina autonomă pe şosele încă din 2017,...

Autor: Adrian Mihălţianu

20.02.2015, 15:25 948

Spre surprinderea generală, Volvo face paşi uriaşi în direcţia maşinii 100% autonome. Deşi aşteptam ca primele maşini de serie complet autonome să apară pe şosele abia după 2020, iată că Volvo anunţă un program care va pune 100 de maşini pe drumurile publice încă din 2017. Detaliile sunt extrem de interesante.

Când citeşti comunicatele de presă venite din Suedia îţi dai seama că ei trăiesc pe altă planetă, una în care fiecare viaţă umană este atât de valoroasă încât fabricanţii de maşini, primăriile şi cetăţenii înşişi se pun împreună şi găsesc soluţii în zone care ar fi părut până mai ieri complet SF. Iar faptul că Volvo tocmai ne anunţă că prima flotă de maşini complet autonome va străbate străzile din Göteborg în 2017 este atât de străin de realitatea din România încât îţi vine să laşi totul baltă şi să emigrezi la spălat de vase acolo, doar pentru a fi martor al acestei revoluţii.

VOLVO Autopilot - sistemul care îţi conduce singur maşina

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO