ZF 24

Viorica Dăncilă anunţă oficial: S-a luat decizia de excludere a Anei Bichall şi a lui Cozmin Guşă

Viorica Dăncilă anunţă oficial: S-a luat decizia de...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

12.11.2019, 19:48 274

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a anunţat, după şedinţa CEx a PSD, că membrii comitetului au luat decizia de a-i exclude pe Cozmin Guşă, Ana Birchall şi pe toţi cei care au votat pentru Guvernul Orban.

"Am hotărât excluderea celor care au votat pentru învestirea Guvernului Orban. Tot la propunerea colegilor, în acest CEX s-a luat şi votat excluderea Anei Birchall şi Cozmin Guşă", a spus Viorica Dăncilă.

Propunerea de excludere a Anei Birchall a fost făcută de deputatul Cătălin Rădulescu înaintea pauzei şedinţei CExN, au precizat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PSD. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, doar opt lideri PSD votând ”împotrivă”.

Anterior şedinţei CEx, preşedintele PSD Bihor Ioan Mang, a declarat că unii membri din organizaţie cer excluderea fostului ministru al Justiţiei Ana Birchall pentru că nu a respectat priorităţile guvernării PSD.

Pe 28 octombrie 2019, primarul sectorului 1 al Capitalei, Dan Tudorache, anunţa, pe Facebook, că Cozmin Guşă, acţionar al postului Realitatea TV, s-a reînscris în partid. La secţiunea comentarii, Tudorache a postat şi o fotografie cu adeziunea lui Cozmin Guşă, datată 28 octombrie 2019.

Cozmin Guşă a fost secretar general al PSD între 2001 şi 2003, în timpul guvernării Adrian Năstase.După ce a demisionat din PSD, Guşă s-a înscris în Partidul Democrat. În 2004 a fost şef de campanie a lui Traian Băsescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO