ZF 24

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, după audierile din Parlament: Violeta Alexandru: Vor fi fonduri pentru creşterile de pensii şi salarii

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, după audierile din...

Autor: Teodor Bobei

04.03.2020, 17:20 85

Violeta Alexandru, ministrul desemnat pentru portofiul Muncii în Cabinetul Cîţu, a declarat, miercuri, după audierile din Parlament, că există fonduri pentru creşterile de pensii şi salarii anunţate. 

„Sunt într-o comunicare constantă cu ministrul Finanţelor Publice, cel care urmăreşte evoluţia încasărilor la buget, modul în care economia reacţionează inclusiv la schimbările din plan politic şi public, inclusiv la această situaţie de instabilitate politică. Nu există niciun semnal care să mă determine să îmi schimb punctul de vedere pe subiectul aplicării legii pensiilor. Am prevăzut bani în buget, vor fi fonduri pentru creşterile de pensii şi salarii”, a declarat aceasta.

Alexandru a fost întrebată de jurnalişti dacă nu renunţă la planurile privind creşterea pensiilor, chiar dacă, recent, Comisia Europeană a atras atenţia că România ar putea depăşi în 2021 un deficit bugetar de 6%.

„Aspectele legate de creşterea deficitului şi măsurile care se impun pentru scăderea acestuia sunt gestionate de portofoliul Finanţelor”, a răspuns aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO