ZF 24

Videoconferinţă ZF Retail 2020. Jean Valvis, proprietar, Aqua Carpatica şi Domeniile Sâmbureşti: Vânzările noastre s-au dublat în luna martie. Suntem peste 10% din cât am preconizat

Videoconferinţă ZF Retail 2020. Jean Valvis,...

Autor: Florentina Niţu

15.04.2020, 16:31 356

Jean Valvis, proprietarul brandurilor Aqua Carpatica şi Domeniile Sâmbureşti, spune că în contextul pandemiei de COVID-19, vânzările de apă minerală ale companiei s-au dublat în luna martie, datorită creşterii cererii din retail, care a sustituit vânzările din sectorul HoReCa.

„Patria apelor minerale din România nu are nimic de revendicat, ea domină datorită calităţii. Noi suntem numărul 1 pentru că lumea are încredere în produse. Trebuie să ne uităm la relaţia dintre consumator şi produs. Va ţine când economia şi buzunarele vor suferi cu adevărat? Se vor mai uita clienţii la calitate? Exceptând HoReCa, vânzările noastre cresc şi astăzi. În martie am avut vânzări duble datorită retailului. Suntem peste 10% din cât am preconizat”, a spus Jean Valvis în cadrul videoconferinţei ZF Retail 2020: Transformarea forţată a retailului şi adaptarea la noua realitate.

El consideră că principala provocare a României nu va fi cum restructura economia, ci cum va face pas cu pas să ajungă la normalitate. El crede că trebuie ca autorităţile să fie atente cinde stabileşte modele de ieşire din acest „lock down” şi cum putem face ca economia să se relanseze gradual.

Ce a mai spus el:

 
  • HoReCa suferă foarte mult în aceste zile.
  • Presiune există în toate ţările, modelele de deschidere a economiei sunt diferite.
  • Am distanţat contactul dintre schimburi, în fabrică, să nu oprim toată producţia dacă se întâmplă ceva. Am garantat autonomia sanitară a schimburilor, cu o distanţare de 2-3 ore.
  • Angajaţii sunt eroi noştri, sunt conştienţi că trebuie să ţină la normele de igienă. Avem 250 de persoane în Vatra Dornei care se luptă să nu lipsească produsele de la consumator.
  • În România, suferim de lipsa testelor pentru COVID-19 acreditate în Europa.
  • Dacă nu se pune infrastructura depozitelor la punct, dacă nu există spaţii de colectare şi selecţie a produselor agroalimentare, nu cereţi consumatorului să cumpere produse româneşti.
  • Cine a făcut investiţii în spaţii de depozitare şi procesare? Această lipsă există de 10 ani, fiindcă producători nu se asociază, iar statul nu a făcut investiţii în spaţii de colectare a produsele proaspete.
  • De ce să importăm din Grecia şi Turcia produse proaspete? Pentru că nu avem capacitatea de a ne organiza? Trebuie să facem treaba logistică, din spate. E nevoie de infrastructură.
  • După pandemie, lumea îşi va schimba ierarhizarea priorităţilor. Lumea îşi va organiza priorităţile mai direct, mai sincer, mai natural, fără a accepta corupţia sau să facă compromisuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO