ZF 24

Videoconferinţa Confidex – Despre încrederea în economie în vreme de criză. Emil Boc, primar Cluj-Napoca: Ştampila trebuie să dispară definitiv şi să fie înlocuită cu semnătura digitală. Odată cu ştampila, dispar şi potenţialele surse de abuzuri

Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.

Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.05.2020, 11:27 308

Semnătura digitală, ca parte a procesului mai amplu de digitalizare de care are nevoie sistemul administrativ din România, ar trebui să înlocuiască definitiv ştampila, care reprezintă o sursă de abuzuri, este de părere Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.

„Există o mare reticenţă privind digitalizarea în sistemul administrativ. În ANAF era o reticenţă mare în implementarea bazelor de date, îmi amintesc de când eram premier. În România încă există economie la negru, care ar dispărea dacă s-ar digitaliza sistemul. Obstacolul era că fiecare are o bază proprie de date, care nu comunică cu celelalte. Acestea trebuie însă integrate. Ştampila trebuie să dispară definitiv şi să fie înlocuită cu semnătura digitală. Odată cu ea, dispar şi potenţialele surse de abuzuri”, a spus Emil Boc la conferinţa Confidex „Tehnologia, ingredientul-cheie pentru depăşirea crizei în România”, parte din proiectul mai amplu „Despre încrederea în economie în vreme de criză”.

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai digitalizate oraşe din România, ca urmare a mai multor măsuri luate la nivelul administraţiei locale în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO