ZF 24

VIDEO ZF LIVE. Varujan Vosganian: Nu sunt mulţumit de finanţarea de către bănci a industriei. Urmăriţi aici înregistrarea emisiunii de luni, 10 iunie

Autor: Sorin Pâslaru

10.06.2013, 12:29 500

Ministrul Economiei Varujan Vosganian a zis la ZF Live, emisiune care este transmisă în fiecare zi pe live.zf.ro de la ora 10:00 la 11:00, că sectorul bancar nu sprijină industriaşi români, dezavantajaţi astfel la nivel european din punct de vedere al creditării.

“Nu sunt mulţumit de finanţarea de către bănci a industriei. Băncile ar trebui să concureze pentru a atrage interesul cât mai multor industriaşi. Acest lucru nu se întâmplă în România. Industriaşii români sunt dezavantajaţi la nivel european din punct de vedere al creditării şi al ratelor de dobândă”,  a spus Varujan Vosganian la ZF Live.

Vosganian a explicat că în Germania, întreprinderile se finanţează cu 1% dobândă la credite în timp ce în România finanţarea este de 4,5 ori mai scumpă.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO