ZF 24

VIDEO ZF Live. Ioannis Alfieris, secretarul general al Camerei de Comerţ Româno-Elene: Nu pot intra 200 de miliarde de euro în economie, iar aceasta să se scufunde; banii au intrat într-un buzunar şi au ajuns în altul

Autor: Roxana Rosu

23.06.2015, 00:06 540
Datoria unui stat nu se poate dubla în cinci ani, aşa cum s-a întâmplat în cazul Greciei, şi tre­buie văzut unde s-au dus banii care ar fi trebuit să intre în economie, a spus la ZF Live Ioannis Alfieris, secretarul general al Ca­merei de Comerţ şi Industrie Româno-Elene.
 
„În 3-5 ani nu se poate dubla datoria unui stat. E clar că reţeta aplicată pentru redresare era greşită. Vom vedea cu cifre exacte unde s-au dus banii. Datoria este acum de 350 mld. euro, din care 150 mld. euro sunt la bănci. Băncile aveau credite, sunt într-o zonă europeană şi sunt dirijate de BCE. Nu pot intra 200 mld. euro în econo­mie în patru ani şi economia să se scufunde. Banii au intrat într-un buzunar şi au ieşit în altul“, a afirmat Alfieris. În urmă cu cinci ani datoria Greciei se cifra la 160 mld. euro.
 
În opinia lui Alfieris, în ultimii ani s-au încercat multe scenarii pe seama Greciei, iar re­zultatele nu au fost bune. Chiar dacă prin­ci­palul responsabil este statul elen, el nu este singurul care trebuie să trateze problema, ci în­treaga comunitatea europeană, din care face parte.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO