ZF 24

VIDEO ZF LIVE. În ce sectoare a investit BEI 10 miliarde de euro în România

Autor: Cătălina Butan

26.06.2013, 14:18 421

Banca Europeană de Investiţii are o expunere de 10 miliarde de euro pentru România în acest moment, în principal pe sectoarele importante din România, energie transporturi, infrastructură, educaţie şi IMM-uri, a spus Mihai Tănăsescu, vicepreşedine BEI la ZF Live.

El a mai precizat că principalul obiectiv al instituţiei este finanţarea prin intermerdiul sistemului bancar a IMM-urilor.

BEI acordă astăzi pentru prima oară un împrumut unei bănci româneşti - CEC pentru sprijinirea IMM-urilor.

"Este o premieră astăzi în România. Am reuşit acest lucru, să ne adresăm şi unei bănci româneşti. CEC va primi astăzi un împrumut de la banca europeană de investiţii tocmai pentru a sprijini IMM-urile. Dorim să facem din banca românească CEC dar şi din alte bănci, bănci model de dezvoltare care să poată să atragă fonduri de la BEI care să poate fi împărţite către alte întreprinderi în România", a spus Tănăsescu.

VIDEO ZF LIVE. Românul cu cea mai înaltă funcţie într-o instituţie financiară internaţională. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de miercuri, 26 iunie cu Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele BEI

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO