ZF 24

VIDEO: Nu vă place să staţi în trafic? Primul zbor al unei maşini cu aripi pliabile

Nu vă place să staţi în trafic? Primul zbor al unei maşini cu aripi pliabile - VIDEO

Autor: Mediafax

03.04.2012, 16:30 1025

Compania americană Terrafugia a efectuat cu succes primul zbor al unei maşini cu aripi pliabile, numită Transition, deschizând calea comercializării acesteia peste un an, relatează AFP.

"Cu acest zbor, echipa noastră a demostrat capacitatea de a transforma în realitate ceea ce până acum era considerat un vis imposibil de realizat", a declarat fondatorul companiei, Carl Dietrich.

Cu o autonomie de 787 de kilometri, Transition are o lăţime de 2,3 metri în versiunea de maşină, ceea ce îi permite accesul într-un garaj obişnuit, şi de 8 metri cu aripile desfăşurate pentru zbor.

Pentru decolare, vehiculul are nevoie de o pistă cu o lungime de 762 de metri, ceea ce face imposibil să se înalţe imediat deasupra ambuteiajelor.

Terrafugia a primit deja 100 de comenzi pentru Transition, care va avea un preţ de 279.000 de dolari.

Mai multe companii au încercat deja să comercializeze maşini zburătoare, dar niciuna nu a reuşit să vândă mai mult de câteva modele.

Prototipul Transition va fi prezentat la salonul auto internaţional de la New York, care va avea loc între 6-15 aprilie, potrivit unui comunicat al companiei.

Terrafugia, cu sediul în Woburn, Massachusetts, este o companie aerospaţială fondată de piloţi şi ingineri de la Massachusetts Institute of Technology, susţinuţi de investitori privaţi, şi are obiectivul de a proiecta şi produce vehicule revoluţionare, aeriene şi terestre, care să dea libertate şi flexibilitate clienţilor.

Numele companiei provine din latină şi înseamnă "evadare de pe Pământ".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO