ZF 24

Victor Ponta, un pericol pentru Crin Antonescu

21.02.2010, 13:13 63

"Tanarul" Crin Antonescu, seful PNL, devine, prin alegerea luiVictor Ponta in fruntea PSD, cel mai varstnic sef al unui partidimportant.

Antonescu are 50 de ani. Avea 49 cand a preluat sefia PNL. EmilBoc, seful PD-L, are 43 de ani. Avea varsta lui Ponta (38 de ani)cand a preluat presedintia partidului.

Boc este insa la putere, iar Antonescu si Ponta sunt inopozitie. Antonescu a facut o figura frumoasa la alegerileprezidentiale din iarna trecuta si, intr-un segment alelectoratului, a fost considerat chiar lider al intregiiopozitii.

In lipsa lui Traian Basescu care nu va mai putea candida laprezidentiale, el este considerat in unele cercuri drept uncandidat cu mari sanse pentru a cuceri prima functie in stat laviitoarele alegeri din 2014.

Da, Antonescu a fost un sprijin onest pentru PSD in alegerileprezidentiale recente si va fi un candidat redutabil la alegerileviitoare, admite Ponta.

Insa, spune el, PSD trebuie sa faca in asa fel incat liberaliisa-i sustina pe social-democrati in viitoarele alegeri si nuinvers.
Prin tot ce a spus sambata, Ponta a lasat sa se inteleaga ca nu-iva lasa drum liber lui Antonescu sa se manifeste ca lider alopozitiei la actuala putere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO