ZF 24

Vicepresedintele SUA vine luna aceasta in Romania

07.10.2009, 10:49 21

Vicepresedintele American Joe Biden, va vizita in perioada 20-24octombrie Romania, in cadrul unui turneu diplomatic in Europa, incare sunt incluse Polonia si Cehia.
"Joe Biden va vizita trei aliati din cadrul NATO, Polonia, Romaniasi Cehia, in perioada 20-24 octombrie In cursul acestei vizite,vicepresedintele se va intalni cu sefi de stat si de guvern, culideri parlamentari si alti responsabili politici, precum si cureprezentanti ai societatii civile, cu care va aborda o gama largade subiecte, precum imbunatatirea relatiilor comerciale", a anuntatmarti Casa Alba intr-un comunicat.

Presa americana a speculat ca Biden este trimis in Europa inurma deciziei de luna trecuta a administratiei lui Barack Obama dea abandona scutul antiracheta ce urma sa fie construit in Cehia siPolonia. Casa Alba a negat aceste speculatii.

Renuntarea la scut a atras nemultumirea cele doua state europenecare au acuzat SUA ca le-a abandonat in fata Moscovei.
Obama a anunta ca un nou scut, mai performant, va fi construit in2015 in Europa, presa de la Washington trecand Romania pe listaposibilelor state gazda.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO