ZF 24

Vicepreşedinte Samsung: În câţiva ani va deveni ceva banal să controlăm maşina din ceasul inteligent

Jean-Daniel Ayme, vicepreşedinte al Sam­sung Europa

Jean-Daniel Ayme, vicepreşedinte al Sam­sung Europa

Autor: Adrian Seceleanu

19.09.2015, 00:00 807
Controlul autoturismului, al maşinii de spălat sau al aparatului de aer con­di­ţio­nat de pe ceasul in­teligent - care acum pa­re un lucru extraordinar - va deveni în câţi­va ani ceva la fel de banal ca trans­ferul de date între telefoane şi tablete, care acum câţiva ani era de asemenea o procedură greoaie, a declarat într-un in­terviu pentru ZF Jean-Daniel Ayme, vicepreşedinte al Sam­sung Europa.
 
„Acum ni se pare ceva obişnuit că pu­tem transfera cu uşurinţă date, infor­maţii între telefoane şi tablete, dar acum câţi­va ani lucrurile nu erau aşa de simple. Aşa se va întâmpla şi cu alte obiecte din ca­să, cu electrocasnicele, cu maşina, schim­bul de date între ele şi ceasurile inteligente şi smartphone-uri va deveni ceva normal. Vom avea conexiuni Bluetooth în aproa­pe toate maşinile, iar acestea nu vor fi utilizate doar pentru apelurile de voce, ci pentru a interacţiona cu autovehiculul, pentru a-l con­trola de la distanţă de pe ceasul inte­li­gent, pentru a ne aduce aminte unde l-am par­cat. Toate aceste lucuri care par ex­tra­or­dinare acum vor deveni banale în câţi­va ani. Multe obiecte care nu sunt conectate astăzi la net vor fi“, a spus Ayme, care lucrează pentru organizaţia eu­ro­­peană a gigantului sud-coreean din anul 2002.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO