ZF 24

Veşti bune: Românii nu vor mai avea nevoie de viză

Veşti bune: Românii nu vor mai avea nevoie de viză
03.12.2017, 06:39 2270

Canada a eliminat vizele obligatorii pentru toate categoriile de cetăţeni români şi bulgari.

Decizia vine în urma unor intense eforturi diplomatice şi a negocierilor susţinute la nivel politic şi tehnic între România, Bulgaria, Canada şi Uniunea Europeană.

"Sunt veşti deosebit de bune pentru cetăţenii români şi bulgari: începând de vinerea asta, vor putea călători în Canada fără a mai fi nevoie să se complice cu obţinerea unei vize. E un exemplu de colaborare extrem de bună între România, Bulgaria, UE şi Canada", a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Comisarul pentru migraţie, cetăţenie şi afaceri interne Dimitris Avramopoulos a declarat: "Mâine este o zi importantă pentru toţi cetăţenii români şi bulgari, care vor putea de acum să călătorească fără vize în Canada. Decizia este o dovadă a faptului că eforturile noastre diplomatice şi perseverenţa în negocierile cu partenerii canadieni dau rezultate. Vreau să le mulţumesc tuturor părţilor implicate – României, Bulgariei şi, ce este mai important, Canadei – pentru eforturile susţinute şi angajamentul desăvârşit în vederea obţinerii acestora. Atingerea unui nivel de reciprocitate totală în materie de vize pentru toţi cetăţenii UE este prioritatea noastră şi vom continua să depunem toate eforturile, împreună cu statele membre şi cu partenerii externi, pentru a avea rezultate concrete, aşa cum este cazul acum."

După discuţiile cu Canada, într-un climat de cooperare, în ceea ce priveşte călătoriile în condiţii de reciprocitate şi fără obligaţia de a avea vize, cerinţele obligatorii pentru anumite categorii de cetăţeni români şi bulgari au fost eliminate începând cu 1 mai 2017.

Un alt rezultat pozitiv al eforturilor Comisiei de a facilita călătoriile fără vize pentru toţi cetăţenii săi, va duce la eliminarea în totalitate a cerinţelor care mai sunt încă în vigoare privind sejururile de scurtă durată.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO