ZF 24

Verbund renunta la preluarea centralelor de carbune din cauza costurilor

08.10.2007, 17:42 14

Compania austriaca Verbund a renuntat sa participe la privatizarea termocentralelor pe baza de carbune din Romania, inclusiv a complexurilor energetice, din cauza investitiilor prea mari necesare protectiei mediului, insa continua sa analizeze oportunitatile de productie a energiei regenerabile, informeaza Mediafax.

Costurile ridicate necesare retehnologizarii termocentralelor care utilizeaza carbunele drept combustibil pentru producerea de energie - unele din cele mai poluante -, si riscul ca aceste unitati sa nu poata respecta, astfel, programele de conformare pentru protectia mediului, au determinat conducerea Verbund sa renunte la proiectele de privatizare a unor astfel de centrale electrice in Romania.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a afirmat, in mai multe randuri, ca investitiile de mediu necesare complexurilor energetice Craiova, Turceni si Rovinari - care produc circa o treime din consumul anual al Romaniei - se ridica la circa doua miliarde de euro, iar unitatile risca sa fie inchise in lipsa investitiilor.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO