ZF 24

Veniturile VIG in Romania, in crestere cu 80% la noua luni

14.11.2007, 12:52 11

Veniturile din prime brute subscrise realizate de companiile detinute in Romania de Vienna Insurance Group (VIG) au crescut in primele noua luni, comparativ cu perioada similara a anului trecut, cu 80,4%, la 301,73 milioane euro, fara a include aici rezultatele Asirom, a anuntat astazi grupul austriac, citat de Mediafax.

Pe segmentul asigurarilor generale, veniturile din prime brute subscrise au urcat cu 83,2%, la 291,04 de milioane de euro, iar politele de viata au atras venituri de 10,68 milioane de euro, in crestere cu 27,2%.

Profitul inainte de impozitare al companiilor controlate de VIG pe piata romaneasca a asigurarilor a urcat in primele noua luni cu 29,2%, la 4,41 milioane de euro, iar grupul are o cota de piata de 27%.

VIG, denumit anterior Wiener Staedtische, detine in Romania firmele de asigurare Omniasig Asigurare-Reasigurare, Omniasig Asigurari de Viata, Unita, Asirom si Agras. Excluzand contributia Asirom, VIG detine o cota de piata de 17% in Romania.

Vienna Insurance Group este unul dintre liderii de piata in Europa Centrala si de Est, cu activitati in 20 de state.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO