ZF 24

Venezuela a inchis patru banci private, invocand existenta unor nereguli

30.11.2009, 20:10 22

Venezuela a inchis, luni, patru banci private, la o zi dupa cepresedintele Hugo Chavez a avertizat ca nu va ezita sanationalizeze institutiile financiare care nu contribuie ladezvoltarea nationala, transmite Reuters.

Angajatii si clientii bancilor s-au adunat in fata agentiilorbancilor, dupa ce ministrul de Finante, Ali Rodriguez, a anuntatinchiderea institutiilor de credit, dupa depistarea unornereguli.

Cele patru banci, care au atras 6% din depozitele bancare dinaceasta tara, au fost preluate de stat la 20 noiembrie, pentruincalcarea reglementarilor privind bonitatea si efectuarea unormajorari de capital nejustificate.

Cele patru banci sunt detinute de omul de afaceri RicardoFernandez, care are legaturi stranse cu guvernul, companiile saleaprovizionand cu alimente magazinele detinute de stat. RicardoFernandez se afla sub arest, 16 dintre executivii bancilor neavandvoie sa paraseasca tara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO