ZF 24

Vel Pitar: 1,88 lei/actiune pentru minoritarii nemultumiti

29.01.2007, 15:03 45

Compania de panificatie Vel Pitar a anuntat ieri ca va plati 1,88 lei/actiune actionarilor care nu sunt de acord cu proiectul de divizare ce urmeaz? s? fie discutat de actionari. Legislatia pietei de capital prevede ca in cazul divizarilor compania trebuie sa dea dreptul minoritarilor sa se retraga din companie la un pret stabilit de un evaluator.
La pretul stabilit de societatea Elf Expert, Vel Pitar ar valora circa 38 de milioane de euro.
Actiunile Vel Pitar sunt suspendate de la tranzactionare le Bursa de Valori din primavara anului trecut. Actionarul majoritar a aprobat atunci in Adunarea Generala delistarea companiei, cu acordarea catre actionari a dreptului de retragere din societate. Hotararea a fost insa atacata in justitie de minoritari, inclusiv de stat, care detine un pachet nesemnificativ de actiuni. Ultima tranzactie din primavara anului trecut cu actiunile Vel Pitar s-a realizat la 1,72 lei/actiune.

Compania Vel Pitar Ramnicu-Valcea se va diviza in zece firme distincte, conform proiectului de divizare. Actionarii firmei au fost convocati pe 26 februarie pentru a aproba divizarea companiei si reducerea capitalului social cu 2,9 milioane lei, la 4,1 milioane lei.

Vel Pitar este controlata de fondul de investitii Broadhurst administrat de New Century Holdings.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO