ZF 24

Vara verde: investitorii străini au injectat 60 mil. euro în proiecte de energie eoliană şi solară

Vara verde: investitorii străini au injectat 60 mil....

Autor: Radu Bostan

20.09.2013, 00:08 144
Dezvoltatorii străini de proiecte de energie regenerabilă au adus de acasă aproape 60 de milioane de euro în această vară pentru firmele deţinute pe piaţa locală, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.
 
Suma reprezintă aproape 9% din banii aduşi de străini la capitalul companiilor româneşti în perioada iunie-august 2013.

Banii au intrat în capitalul social al firmelor după data de 1 iulie, când sprijinul pentru energia verde a fost redus, semn că pentru unii investitori România încă mai este o piaţă atractivă.

De la începutul lui iulie, producătorii de energie din soare primesc patru certificate verzi pentru fiecare megawatt livrat, în loc de şase cât primeau anterior, diferenţa de două certificate urmând să fie eliberată începând din 2018. Reducerea sprijinului a generat discuţii aprinse în piaţă, dar banii aduşi în perioada iulie-august arată că pentru unii operatori de parcuri fotovoltaice pariul verde este încă rentabil.

„Această investiţie este una care se recuperează foarte-foarte repede, în câţiva ani, şi merge bine“, spune un reprezentant al companiei Italianfood din Timiş, care nu a dorit să fie nominalizat. „Nu toată lumea reuşeşte pentru că nu gestionează afacerea cum trebuie.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO