ZF 24

Vânzările librăriei online Okian.ro au crescut cu 30% în 2014, la 1,3 mil. lei

Tudor Benga, CEO Okian.ro

Tudor Benga, CEO Okian.ro

Autor: Ioana Nita

25.02.2015, 00:00 537
Okian.ro, platforma specializată în comercializarea online a cărţilor în limba engleză, a înregistrat anul trecut vânzări în creştere cu 30% faţă de 2013, la circa 1,3 milioane lei, pe fondul cererii tot mai mari din partea românilor pentru literatura în limba engleză. Cea mai mare comandă realizată pe Okian.ro anul trecut s-a ridicat la circa 3.600 lei şi a constat  în mai multe cărţi de specialitate cu profil militar aviatic, în timp ce valoarea medie a unei comenzi s-a situat la 130 lei, cu 10% mai mult faţă de comanda medie înregistrată în 2013. Pentru anul în curs, compania estimează afaceri în creştere cu 50% faţă de 2014. În ceea ce priveşte preferinţele românilor pentru lectură, aceştia cumpără prepronderent cărţi de ficţiune, dar şi cârţi de specialitate. 
 
"Literatura contemporană este extrem de populară în rândul publicului Okian.ro, format predominant de tinerii până în 35 de ani, care cumpără carte constant. Mai mult, aceştia alocă un buget generos literaturii, mai mare de la an la an, şi profită la maxim de toate perioadele promoţionale, fie că sunt cele specifice online-ului, precum Black Friday, sau industriei de carte, cu toate târgurile importante”, a declarat Tudor Benga, CEO al Okian.ro. 
 
El a adăugat că în lunile noiembrie-decembrie, când au loc evenimentele Black Friday şi târgul de carte Gaudeamus, perioada sărbătorilor de iarnă, precum şi în intervalul septembrie-octombrie, la începutul anului şcolar, au loc cele mai mari vânzări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO