ZF 24

Vanzarea fortata a aeroporturilor ar putea costa BAA 1 mld. lire sterline

21.08.2008, 14:40 16

BAA ar putea pierde aproape un miliard de lire sterline in cazul in care operatorul aerian britanic va fi fortat sa vanda trei din aeroporturile pe care le detine, informeaza ziarul Times.

Conform estimarilor realizate de analistii City, Ferrovial, compania care a preluat acum doi ani BAA pentru 10,3 miliarde lire sterline, a platit aproximativ 4 miliarde pentru achizitia aeroporturilor Gatwick, Stansted si Edinburgh sau Glasgow. Totusi, in prezent valoarea acestora, in conditiile economice actuale, a scazut la 3 miliarde lire sterline.

Ieri, un raport preliminar al Comisiei Concurentei din Marea Britanie indica faptul ca BAA ar trebui sa vanda doua din cele trei aeroporturi detinute de acesta in Londra pentru a evita problemele legate de concurenta neloiala.

Conform unui raport preliminar al autoritatii anti-trust, compania ar trebui sa vanda doua din cele trei aeroporturi: Heathrow, Gatwick, ori Stansted.

De asemenea, Comisia va recomanda BAA vanzarea unuia din cele doua aeroporturi scotiene Edinburgh si Glasgow.

Decizia finala privind viitorul aeroporturilor va fi luata in aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO