ZF 24

Vanzarea Chrysler, pe repede-inainte

06.05.2009, 16:55 21

Un judecator american a aprobat procedurile de licitatie pentru vanzarea rapida a activelor Chrysler, in ciuda obiectiilor aduse de un grup de creditori care au considerat aceasta procedura ca fiind absurda, informeaza Reuters.

Judecatorul Arthur Gonzales, care supravegheaza intrarea in faliment a producatorului american de automobile, a declarat marti ca procedurile propuse sunt "corecte si necesare" ca urmare a evidentei faptului ca "este o nevoie urgenta ca tranzactia sa fie realizata".

Producatorul american care a cerut intrarea sub protectia falimentului la 30 aprilie, a cerut permisiunea de a realiza cat mai repede vanzarea activelor catre o noua companie detinuta de producatorul italian Fiat, un trust apartinand sindicatului muncitorilor din industria auto americana UAW (United Auto Workers) si guvernele american si canadian.

"Timpul nu este de partea noastra", declara Corinne Ball, avocatul Chrysler pe probleme de faliment. "Pastrarea valorii inseamna continuarea procedurilor de vanzare".

Creditorii companiei au cerut blocarea vanzarii Crysler sau modificarea acesteia pentru a atrage mai multi investitori.

Procesul de preluare de catre Fiat prevede ca producatorul auto american sa plateasca despagubiri de 35 de milioane de dolari in cazul in care apare o oferta mai buna decat a grupului italian.

Totodata, cinci fabrici ale Chrysler din SUA care nu sunt incluse in parteneriatul cu Fiat vor fi inchise pana in decembrie 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO