ZF 24

Vama preia maine responsabilitatea schimbului international de informatii privind accizele

30.09.2007, 14:30 14

Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) va prelua maine, de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), responsabilitatea schimbului international de informatii in domeniul accizelor, dupa ce de la 1 iulie raspunde si de activitatea de supraveghere a produselor accizabile, informeaza Mediafax.

Guvernul a adoptat, in luna mai, o hotarare privind organizarea si functionarea institutiei, prin care stabileste ca ANV are competente de administrare a creantelor fiscale reprezentand acciza aferenta marfurilor provenite din import, din operatiunile intracomunitare si din productia interna.

Autoritatea va avea totodata atributii de inspectie fiscala, pentru a stabili corectitudinea si exactitatea obligatiilor fiscale reprezentand acciza, precum si de autorizare, atestare, avizare a persoanelor fizice si firmelor care deruleaza activitati de productie, imbuteliere, ambalare, primire, detinere, depozitare si/sau expediere, comercializare si utilizare finala a produselor accizabile, conform hotararii de Guvern.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO