ZF 24

Valoarea medicamentelor pentru sistemul respirator cumpărate în România s-a dublat în zece ani, până la 1,4 mld. lei

Preţul mediu plătit de pacienţii români pentru medicamentele destinate afecţiunilor respiratorii a fost de 19 lei în ultimele 12 luni.

Preţul mediu plătit de pacienţii români pentru medicamentele destinate afecţiunilor respiratorii a fost de 19 lei în ultimele 12 luni.

Autor: Georgiana Mihalache

23.05.2020, 00:42 144

♦ Românii au cumpărat mai multe medicamente pentru afecţiunile respiratorii, cheltuind 1,4 mld. lei în ultimele 12 luni, în intervalul aprilie 2019 – martie 2020 ♦ În ultimii doi ani, în România a fost declarată epidemie de gripă, lucru care a cresct vânzările la produsele pentru tratamentul afecţiunilor respiratorii.

Vânzările la medicamentele care tratează afecţiunile respiratorii, de la probleme cu sinusurile, gâtul până la afecţiuni mai grave la plămâni de exemplu au crescut substanţial într-un deceniu, de la 690 mil. lei în 2010 la 1,4 mld. lei în ultimele 12 luni, ceea ce înseamnă o dublare, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

În volume, piaţa medicamentelor pentru sistemul respirator a însemnat 76 milioane de cutii de medicamente pentru aceste afecţiuni în ultimele 12 luni, mai arată raportul companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO