ZF 24

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS: În următorii 3-5 ani, IMM-urile se vor orienta spre serviciile software, vom vedea o decolare a soluţiilor software

Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS: În...

Autor: Oana Stupinean

16.05.2016, 12:49 877

IMM-urile nu au încă un motiv suficient de important astfel încât să crească costurile pentru soluţiile software. Noi vom lucra pe partea de soluţii de digitalizare, iar pentru IMM-uri vom vedea o creştere de penetrarea a smartphone-urilor, însă evoluţia nu va fi foarte rapidă, va depinde de aplicabilitatea acesteia şi de costuri. În următorii 3-5 ani, IMM-urile se vor orienta spre serviciile software, vom vedea o decolare a soluţiilor software, a spus la ZF Mobilio Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS&RDS.

Cele mai importante contracte semnate cu companiile care au cumpărat soluţii software vin din industrii diverse precum retail sau sectorul bancar.

”Una dintre industriile care mizează pe soluţiile software este sectorul de retail, care are nevoie de date de tipul analytics astfel încât să integreze soluţia fixă şi mobilă. Integrarea soluţiilor fixe cu mobile va fi un factor determinant pentru creşterea pieţei”, a mai adăugat Popoviciu.

De asemenea, la ZF Mobilio, Popoviciu a spus că cele mai utilizate soluţii pe termen scurt sunt soluţiile de cloud şi Wi-Fi analytics, unde tendinţa adopţiei este în creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO