ZF 24

Urmează conferinţa ZF/BT Hello, Timişoara. Judeţul Timiş, în top 3 în România după numărul de antreprenori

Urmează conferinţa ZF/BT Hello, Timişoara. Judeţul...

Autor: Dana Ciriperu

24.02.2020, 20:05 221

Joi, 5 martie 2020, Ziarul Financiar şi Banca Transilvania merg la Timişoara pentru a discuta cu antreprenorii despre cum arată mediul de business într-unul dintre cele mai puternice judeţe din ţară.

Antreprenori şi multinaţionale puternice, aşa arată cartea de vizită a judeţului Timiş, al treilea cel mai puternic din ţară după cifra de afaceri totală a companiilor, al treilea raportat la iniţiativa antreprenorială şi al doilea judeţ la nivel naţional după numărul de salariaţi din companii, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

În Timiş sunt 200.000 de angajaţi în companii (pe locul doi în ţară, după Bucureşti) şi alţi 66.000 de antreprenori, un nucleu care duce judeţul pe locul trei în topul celor mai puternici poli de business din România după cifra de afaceri totală.

Numărul de antreprenori din judeţul Timiş (asociaţi/acţionari în firme) a urcat cu 5,1% în 2019 faţă de 2018, la 66.266 de persoane, arată datele de la Registrul Comerţului. Rata de creştere de peste 5% a fost cea mai mare din ultimii şapte ani, iar pofta de business a investitorilor din Timişoara se vede şi în dinamica firmelor create de la zero.

ZF şi Banca Transilvania merg joi, 5 martie, la Timişoara pentru a discuta cu antreprenorii despre cum arată mediul de business din judeţ. Cum facem ca mediul antreprenorial şi cultura de business din Timisoara să se dezvolte mai mult? Cât de lungă este calea de la idee la business? Cine sunt antreprenorii Timişoarei şi cum fac să treacă graniţele judeţului şi ale ţării?

Cu un nucelu de peste 66.000 de antreprenori, judeţul Timiş se află pe locul trei după Bucureşti şi Cluj şi tot pe locul trei după Bucureşti şi Ilfov raportat la cifra de afaceri totală a companiilor.

Timişul are o cifră de afaceri de 66 mld. euro şi, deşi cea mai mare companie din judeţ este retailerul alimentar Profi (afaceri de 5,9 mld. lei în 2018), baza de producţie a judeţului de la graniţa  de vest a ţării este industria auto cu centre de producţie ale unor companii precum Continental, Hella, Draexlmaier, TRW sau Adient.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO