ZF 24

UPDATE: Stere Farmache: ma retrag din functia de director general al BVB; Am in prezent mai multe oferte

18.12.2008, 12:22 16

Stere Farmache, directorul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) inca de la reinfiintarea acesteia in 1994, a anuntat ca se va retrage din aceasta functie, urmand sa pastreze doar functia de presedinte al Consiliului de Administratie, in care a fost ales la sfarsitul anului trecut.

“Am luat decizia sa ma retrag din functia de director general al Bursei de Valori Bucuresti. Am apreciat ca pentru pregatirea si realizarea listarii BVB este necesara adoptarea unor standarde clare de guvernanta corporatista si o separare a functiilor de presedinte si director general”, si-a explicat Farmache decizia.
“Raman presedinte al BVB, iar Anca Dumitru, care in prezent este director si are o vechime aproape la fel de mare ca si mine in cadrul institutiei poate exercita cu succes functia de director executiv”, a precizat Farmache.

Surse din piata de capital, citate de Mediafax, au precizat ca Stere Farmache ar fi primit o oferta tentanta din mediul privat, iar acesta ar fi principalul motiv pentru renuntarea sa la functia de director general al BVB.

“Evident ca trebuie sa am un loc de munca. Am in prezent mai multe oferte pe care le analizez. Nu pot sa dau niciun fel de detalii in acest sens”, a declarat Farmache.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO