ZF 24

UPDATE - Sergiu Bahaian, suspectat de crima organizata si executii in stil mafiot, a fost arestat preventiv de Tribunalul Ialomita

17.01.2010, 17:50 216

Patronul clubului Gloria Buzau, Sergiu Bahaian - lider al uneigrupari specializate in fraude economice, care ar fi ordonatuciderea a patru persoane - a fost arestat preventiv, pentru 29 dezile, de Tribunalul Ialomita, informeaza Mediafax.

Tribunalul Ialomita a emis mandate de arestare preventiva, totpentru 29 de zile, si pe numele a trei dintre presupusii compliciai lui Bahaian, toti patru fiind acuzati de inselaciune cuconsecinte deosebit de grave.

Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul este estimat, inacest dosar, la aproximativ un milion de euro, fiind pagubitediferite societati comerciale.

Sergiu Bahaian si ceilalti trei barbati au fost dusi in arestulPolitiei Judetene Ialomita.

Fostul patron al societatii Sabina Product si patron al clubuluiGloria Buzau, Sergiu Bahaian, - care a declansat unul din cele maimari scandaluri financiare din Romania in 1995 - era cautat pentruo frauda de doua milioane de euro, in urma unor operatiunicomerciale, emitand file CEC sau bilete la ordin fara acoperire, innumele unor societati fictive.

La sfarsitul acestei saptamani, politisti din cadrul Directieide Combatere a Criminalitatii Organizate, BCCO Bucuresti si BCCOConstanta, sub coordonarea procurorilor DIICOT Serviciul TeritorialBucuresti si Birourile Teritoriale Constanta si Ialomita, au reusitdestructurarea grupului criminal organizat de anvergura coordonatde Sergiu Bahaian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO