ZF 24

UPDATE: Grecii de la Alpha au facut profit de 13,6 mil. euro in T2

Profitul Alpha Bank Romania inainte de impozitare a crescut cu 4,5% la sase luni, la 34,7 mil. euro
25.08.2009, 18:28 21

Grecii de la Alpha Bank au raportat un profit brut de 13,6 milioane de euro in trimestrul al doilea (T2) pentru operatiunile derulate in Romania, potrivit raportului publicat la Atena.
Pe primele sase luni ale anului, profitul brut a fost de 34,7 milioane de euro, in crestere cu 4,5% fata de rezultatul obtinut in perioada similara din 2008. Datele sunt exprimate conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS). Pe plan local grecii mai detin, pe langa banca, o societate de leasing, una de consultanta financiara, o companie de brokeraj bursier si un broker de asigurari.

Cheltuielile cu provizioanele au urcat la 19,5 milioane de euro in iunie, de la 5,6 milioane de euro, cat se acumulasera in primele trei luni ale anului.
Alpha a inregistrat o contractie usoara a creditelor acordate, soldul coborand la 4,03 mld. euro in iunie, de la 4,1 in martie.
Pe depozite banca a crescut incet, sumele atrase de la clientela urcand la 1,42 miliarde de euro in iunie, de la 1,37 miliarde de euro in martie. La jumatatea anului trecut soldul depozitelor era de 1,33 mld. euro.

 

Vezi aici raportul Alpha Bank

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO