ZF 24

Update - Eric Stab, GDF Suez Energy: “Nu aş spune că interesul investitorilor europeni faţă de România este în scădere”

Update - Eric Stab, GDF Suez Energy: “Nu aş spune că...

Autor: Andrei Cîrchelan, Radu Bostan

25.02.2014, 13:25 163

Marii investitori aşteaptă ca statul să decidă mix-ul de resurse pentru strategia energetică, iar pe baza acestuia să îşi construiască viitoarele investiţii, consideră reprezentanţii celor mai mari producători şi furnizori de electricitate, prezenţi la ZF Power Summit 2014.

„Statul, adică Guvernul, dar cred că şi Parlamentul, ar trebui să spună: <<Dragi investitori, dragi consumatori, iată mixul pe care îl dorim şi iată stimulentele şi acesta este orizontul de timp pe care îl considerăm.>> Mai departe, să spună dacă dorim să intrăm în concurenţă regională, aşa cum a făcut CEZ, sau să rămânem în ţară”, consideră Adrian Borotea, membru al directoratului CEZ România.

Un alt aspect important pentru continuarea investiţiilor de 20 de miliarde de euro făcute în sectorul energetic în ultimii 10-12 ani este stabilitatea legislativă şi fiscală, aşa cum consideră Eric Stab, preşedintele GDF Suez Energy România.

“Primul aspect important pentru strategia de energie este predictibilitatea legislaţiei şi regimurilor fiscale, pentru investiţii”, a declarat Stab.

Citiţi pe www.zfcorporate.ro cele mai importante decizii ale invitaţilor la ZF Power Summit 2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO