ZF 24

Unul dintre medicii decoraţi luni de preşedintele Klaus Iohannis, cercetat pentru luare de mită

Autor: Departamentul Social

26.05.2015, 10:46 103

Medicul Florin Dumitru Cătălin Rusu, şef Secţie Clinică Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, a fost decorat, luni, de preşedintele Klaus Iohannis, alături de mai multe cadre medicale de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", iar managerului instituţiei, Dan Mircea Enescu, i-a fost conferit Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Medicul Cătălin Rusu se află printre cadrele medicale cărora le-a fost acordat Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler, anunţa, luni, Administraţia Prezidenţială.

În 9 aprilie 2013, medicul anestezist Florin Rusu de la "Spitalul Grigore Alexandrescu" şi medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath de la aceeaşi unitate medicală au fost reţinuţi pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra lor fiind găsiţi peste 6.000 de lei, la percheziţia corporală.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au cerut arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile, însă instanţa a respins propunerea, dispunând însă interdicţie de a părăsi localitatea pentru cei doi.

Procurorii au atacat cu recurs decizia Tribunalului Bucureşti, iar magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit definitiv, în 15 aprilie, ca medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath să fie arestat preventiv, în timp pentru medicul anestezist Florin Dumitru Cătălin Rusu a fost menţinută interdicţia de a părăsi Capitala.

Medicul Gheorghe Ştefan Ozsvath a fost acuzat că a primit câte 600 de lei pentru a opera trei copii, iar anestezistul Florin Rusu a fost acuzat că ar fi primit 550 de lei pentru a participa la cele trei operaţii.

Cercetările în acest caz au fost făcute de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

În decembrie 2010, acelaşi medic anestezist, Florin Rusu, a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional serviciul credincios în grad de cavaler, pentru implicarea în salvarea vieţii unor bebeluşi arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO