ZF 24

Unul dintre cei mai mari antreprenori români se revoltă: ANAF este cea mai nereformată instituţie din România, acţionează la comandă

Unul dintre cei mai mari antreprenori români se...
11.06.2016, 10:49 1663
 
Unul dintre cei mai mari antreprenori din România, Dan Ostahie, proprietarul Altex, spune că ANAF (Fiscul) este una dintre cele mai nereformate instituţii ale statului, iar modul de acţiune al acesteia afectează mediul privat. 
 
”Este foarte important să modernizăm instituţiile statului, începând cu ANAF, pentru a ajunge la un mediu competitiv şi funcţional. Guvernul trebuie să stabilească zece puncte principale care să fie făcute pentru următorii patru ani, de exemplu. Ajutorul de stat poate fi asumat doar dacă avem o strategie pe termen lung, însă nu e neapărat o direcţie pe care s-o îmbrăţişez. Ca să oferim un mediu competitiv, cadrul trebuie bine definit, antreprenorii lăsaţi să se desfăşoare”, a declarat Dan Ostahie în cadrul conferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie. 
 
„Ce ar trebui să facem ca să eliminăm piedicile în dezvoltarea mediului privat? Eu cred că principala piedică este ANAF-ul. ANAF reprezintă cea mai coruptă instituţie de stat, în cadrul căruia noi toţi ne desfăşurăm activitatea. Trebuie restructurată. Restructurarea este o prioritate de grad zero!”, a adăugat el. 
 
Deşi în perioada trecută Ostahie a primit o amendă de la Consiliul Concurenţei, el totuşi a dat CC ca exemplu pozitiv şi a recunoscut că s-a reformat şi este una dintre cele mai moderne instituţii ale statului. 

”Vedem multe dosare penale pentru TVA rambursat fără drept. Aceste rambursări au fost făcute, până la urmă, de nişte funcţionari de stat. Cu alte cuvinte, ANAF-ul este o instituţie care trebuie radical reformată, pentru a nu mai fi coruptă politic şi să nu mai intre în jocurile marilor jucători, astfel încât să avem în România o economie liberă de piaţă, pentru a ne putea dezvolta în continuare”, a mai spus el. 

Altex a avut în 2015 afaceri de 449 mil. euro. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO