ZF 24

Universitatea din Bucureşti lansează un nou master pentru tinerii care vor o carieră în diplomaţie

Universitatea din Bucureşti lansează un nou master...

Autor: Corina Mirea

29.08.2013, 17:18 1214

Universitatea din Bucureşti deschide anul universitar 2013-2014 cu o nouă specializare de master adăugată la lista programelor din cadrul instituţiei, dedicat tinerilor care vor să urmeze o carieră în domeniul diplomaţiei.

Masteratul  în globalizare şi diplomaţie culturală, organizat în parteneriat cu   organizaţia non-profit Institutul pentru Diplomaţie Culturală din Berlin, Germania va fi lansat luni, pe data de 2 septembrie, în cadrul Universităţii din Bucureşti.

Durata acestuia va fi de doi ani, dintre care primul va fi urmat de studenţi la Berlin, iar cursurile următorului an vor fi asigurate de profesorii din cadrul Facultăţii de Filosofie a universităţii.

În cadrul programului, studenţii vor frecventa cursuri de politică şi economie internaţională, dar şi din sfera studiilor culturale, a diplomaţiei, a istoriei sau a filosofiei.

Coordonatorii acestui proiect şi reprezentanţii Universităţii din Bucureşti nu au putut fi contactaţi de ZF pentru a preciza care sunt costurile acestui master, însă potrivit informaţiilor de pe site-ul Institutului pentru Diplomaţie Culturală din Berlin, cheltuielile studenţilor pentru cazare, mâncare, transport şi alte necesităţi pentru primul an de studiu în Germania s-ar ridica la circa 700 de euro pe lună. De asemnea, potrivit aceluiaşi site, taxa de şcolarizare pentru cei doi ani de studiu este de 12.000 de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO