ZF 24

Unii actionari minoritari ai Rompetrol Well Services nu vor sa iasa din actionariat,cer un loc in CA

22.02.2010, 11:19 66

Mai multi actionari ai Rompetrol Well Services, care detincumulat peste 10% din capital, au solicitat alegerea CA prin metodavotului cumulativ, pentru a obtine un reprezentant in conducere,intrucat nu urmaresc iesirea din actionariat in cadrul ofertei depreluare derulate de grupul Rompetrol, informeaza Mediafax Business.

"Dorim o reprezentare in Consiliul de Administratie, deoarecevrem sa ne implicam in administrarea companiei alaturi de fondul deinvestitii MEI Roemenie en Bulgarije, care detine o participatiemai mare. Consideram oferta de preluare sub valoarea companiei sisuntem impotriva delistarii firmei", a declarat pentru MEDIAFAXLucian Popa, manager de portofoliu la SIF Banat-Crisana (SIF1),unul dintre actionarii care a semnat solicitarea de convocare aunei AGA la Rompetrol Well Services.

Compania face parte din grupul Rompetrol, controlat integral deKazMunaiGaz din Kazahstan. The Rompetrol Group deruleaza inperioada 3 - 23 februarie o oferta publica de preluare obligatoriea Rompetrol Well Services (PTR), in cadrul careia ar urma sacumpere 132,7 milioane de titluri, la pretul de 0,43 lei peunitate, astfel ca valoarea operatiunii este de 57 milioanelei.

Printre actionarii care au semnat solicitarea de convocare a AGAse numara fondurile de investitii MEI Roemenie en Bulgarije, MiddleEurope Opportunity Fund, Raiffeisen Prosper, Raiffeinsen Benefit,Raiffeisen Romania Actiuni si firma olandeza Carcaradon. Cititi maimulte despre actionarii minoritari ai Rompetrol WellService pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO