ZF 24

Unicul moştenitor al celei mai vechi familii de bancheri români s-a întors din exil. VIDEO

Unicul moştenitor al celei mai vechi familii de bancheri...

Autor: Pro TV

10.02.2014, 18:36 5487

Bancherii Chrissoveloni au detinut numeroase proprietati din Bucuresti si au condus cea mai puternica banca interbelica, iar mostenitorul lor investeste acum o avere, in refacerea unor cladiri, distruse de nepasare si abuzuri.

Jean Chrissoveloni s-a intors din exil, cu speranta ca va recupera nu doar banii ci si radacinile pe care bunicul lui le-a pierdut in anii de comunism.


El a povestit despre prietenia familiei sale cu Regina Maria si cu Carol I, cu Charlie Chaplin, si Marcel Proust, dar, mai ales, despre respectul pentru trecut, care l-a adus in Romania:


"Aici avem o vedere a Lipscaniului, cum era Lipscaniul in 1930. In special erau multe mici magazine. Vedeti, acest ornament e ala din colt de acolo. Cladirea noastra este cladirea asta."


Jean Chrissoveloni este singurul mostenitor al celei mai vechi familii de bancheri romani. Se spunea ca detineau, candva, jumatate din Bucuresti.

Citiţi mai mult pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO