ZF 24

UniCredit: Impactul crizei din SUA, mai mare in Romania decat in regiune

04.10.2007, 12:46 12

Impactul pe termen scurt al crizei financiare din SUA a fost mai puternic in Romania in comparatie cu majoritatea tarilor din regiune, intrucat mediul politic confuz si dezechilibrele externe in crestere au inceput sa fie considerate factori de risc, potrivit unei analize a grupului UniCredit, preluata de Mediafax.

"Agravarea dezechilibrelor externe ale tarii, o continua instabilitate politica in contextul scaderii increderii investitorilor in urma recentei perturbari de pe pietele internationale au generat presiuni asupra pietelor de schimb valutar si financiare din Romania. Chiar daca perspectivele de crestere raman pozitive datorita recentei aderari la UE si aportului constant ridicat de investitii straine directe, politicile macro riguroase sunt extrem de importante pentru a diminua vulnerabilitatea tarii", se arata intr-un raport trimestrial al UniCredit care evalueaza situatia din Europa Centrala si de Est.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO