ZF 24

UniCredit Bank oferă soluţii exclusive de investiţii pentru piaţa din România, odată cu lansarea onemarkets Fund, cu acces la expertiza grupului UniCredit, alături de cea a liderilor globali în administrarea fondurilor de investiţii, precum BlackRock, Fidelity, Pictet, J.P. Morgan, Pimco, Allianz Global Investors, Amundi

UniCredit Bank oferă soluţii exclusive de investiţii...

Autor: Claudia Medrega

17.04.2024, 14:06 954

UniCredit Bank introduce soluţii exclusive de investiţii pentru piaţa din România, odată cu lansarea onemarkets Fund, această platformă expunând soluţii de investiţii oferite clienţilor UniCredit Bank România, dar şi ocazia de a valorifica expertiza extinsă a liderilor mondiali în administrarea fondurilor mutuale, cum sunt BlackRock, Fidelity, Pictet, J.P. Morgan, Pimco, Allianz Global Investors, Amundi.

Ca urmare a parteneriatelor cu aceste companii globale de top, în gestionarea fondurilor mutuale, UniCredit Bank oferă instrumente de investiţii de calitate, inovatoare şi posibilitatea de accesa pieţele financiare internaţionale. Aceste noi oportunităţi de investiţii reprezintă un pas important pentru dezvoltarea pieţei locale a fondurilor, după cum a transmis banca.

“Când vorbim de onemarkets Fund nu vorbim de simple produse financiare, ci de un ansamblu complex de soluţii de investiţii, creat şi oferit  în exclusivitate pieţei din România pentru a servi nevoile diversificate ale clienţilor noştri. Fiecare fond este personalizat şi adaptat pentru a răspunde cerinţelor specifice ale investitorilor, oferind totodată transparenţă, acces la strategii inovatoare de investiţii şi la pieţele financiare internaţionale. Prin colaborarea cu parteneri globali de prestigiu, ne asigurăm că oferim clienţilor români produse inovatoare şi de înaltă calitate, pe termen lung”, spune Miharela Lupu, CEO al UniCredit Bank România.

UniCredit susţine că pune accent pe formarea continuă a reprezentanţilor săi şi pe acţiunile de educaţie financiară, ceea ce subliniază angajamentul băncii în a acorda prioritate şi a proteja interesele clienţilor, raspunzând nevoilor acestora de economisire şi diversificare a produselor de investiţii deţinute.

Prin onemarkets Fund, UniCredit Bank nu oferă doar oportunităţi de investitii, ci şi valoare durabilă prin informaţiile şi cunoştiinţele aduse în piaţa românească, care la rândul lor pot însemna prosperitate pentru societate, a mai transmis banca.

“Suntem bucuroşi că putem oferi oportunităţi eficiente de diversificare a soluţiilor de investiţii pentru clienţii UniCredit. Înţelegerea şi satisfacerea nevoilor clienţilor noştri înseamnă şi să le deschidem noi oportunităţi, aşa cum facem acum prin lansarea onemarkets Fund. Reprezentanţii UniCredit Bank vor putea oferi informaţiile relevante despre aceste produse de investiţii, pentru a susţine deciziile informate ale fiecărui client.” a spus Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte executiv Divizia Retail la UniCredit Bank România.

Evoluţia pieţei fondurilor de investiţii din România subliniază importanţa educaţiei financiare. O populaţie informată este una care poate face alegeri investiţionale în cunoştinţă de cauză, contribuind astfel la creşterea generală a bunăstării. “Ca răspuns, fie că vorbim despre onemarkets Fund sau, în general, despre piaţa fondurilor de investiţii din România, principiul trebuie să fie acelaşi: să oferim produse inovatoare şi de înaltă calitate.”

În 2022, platforma onemarkets Fund a fost lansată cu succes de grupul UniCredit în Italia, Germania şi Austria, pentru ca în cursul anului 2023 să fie extinsă pentru clienţii băncii din Europa Centrală şi de Est, din Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, şi, în aprilie 2024, din România.

Selecţia şi structura fondurilor se bazează pe cunoaşterea profundă de către UniCredit a nevoilor şi aşteptărilor clienţilor săi – cu produse dezvoltate intern, în cadrul Grupului, şi prin parteneriate strategice cu instituţii financiare de top la nivel mondial, precum BlackRock, Amundi, Allianz Global Investors, Fidelity, J.P. Morgan, Pictet şi PIMCO. Selecţia exclusivă a noilor soluţii de investiţii este gestionată de o echipă de experţi din cadrul Grupului UniCredit, într-un cadru conceput pentru a asigura calitatea şi profilul specific risc-randament al strategiei selectate, pe tot parcursul ciclului investiţional.

Miharela Lupu: Când vorbim de onemarkets Fund nu vorbim de simple produse financiare, ci de un ansamblu complex de soluţii de investiţii, creat şi oferit  în exclusivitate pieţei din România pentru a servi nevoile diversificate ale clienţilor noştri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO