ZF 24

Un weekend la hotelul de cinci stele din Mamaia al lui Gabriel Comănescu costă peste 700 de euro, mai mult decât în Maldive

Un weekend la hotelul de cinci stele din Mamaia al lui...

Autor: Cristina Roşca

05.08.2014, 12:45 6699

Hotelul de cinci stele Vega din Mamaia, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, nu mai are nicio cameră liberă pentru weekendul 15-17 august, iar pentru weekendul următor 22-24 august mai sunt disponibile doar două camere, potrivit site-ului booking.com.

Două nopţi în hotelul de pe malul Mării Negre costă în perioada 22-24 august 714 euro, mai mult decât cele mai multe hoteluri de cinci stele din New York, Maldive sau Porto Cervo (Sardinia).

Spre exemplu, hotelul de cinci stele The Ritz-Carlton din New York costă în acelaşi weekend 633 de euro, iar pentru Angsana Velavaru din Maldive, tot de cinci stele, un client trebuie să scoată din buzunar 663 de euro.

Spre deosebire de hotelurile din New York sau Maldive care au clienţi pe tot timpul anului, hotelurile de pe litoralul românesc funcţionează cu motoarele turate la maxim doar 3-4 luni pe an, fiind puternic dependente de vreme.

Potrivit datelor centralizate anterior de ZF, Vega este cel mai scump hotel de pe litoralul românesc, pe lista clienţilor care plătesc peste 350 de euro pe noapte pentru o cameră numărându-se “persoane cu venituri mari, antreprenori, vedete”, conform datelor comunicate anterior de oficialii hotelului. Preţul include micul dejun, accesul la plajă privată cu şezlong şi umbrelă, acces la piscină.

Hotelul Vega are 141 de camere şi a fost redeschis în vara lui 2008 după o investiţie de 10 mil. euro a omului Gabriel Comănescu care mai deţine grupul Upetrom. Compania Vega Turism, care administrează hotelul Vega, a avut anul trecut pierderi de 2,8 mil. lei (636.000 de euro) şi afaceri de 19,4 mil. lei (4,3 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO