ZF 24

Un tânăr declarat cel mai bun student român din străinătate, cetăţean de onoare al municipiului Aiud

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Autor: Szasz Jutka, Dan Lungu

29.01.2013, 20:32 2289

Consilierii locali din Aiud au decis în şedinţa de marţi să-i acorde titlul de cetăţean de onoare lui Sergiu Paşca, declarat în acest an "cel mai bun student român din străinătate" în cadrul Premiilor de Excelenţă Academică oferite de Liga Studenţilor Români din Străinătate.

Primarul municipiului Aiud, Horaţiu Josan, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că administraţia locală a dorit să-i acorde tânărului cercetător titlul de cetăţean de onoare pentru că prin activitatea sa "a contribuit şi contribuie din plin la ridicarea prestigiului municipiului".

"Sergiu Paşca, la numai 30 de ani, este deja unul dintre cei mai renumiţi cercetători români, care, prin activitatea ştiinţifică deosebit de laborioasă, a reuşit să contribuie din plin la progresul medicinii umane. Cercetătorul face aşadar cinste comunităţii noastre şi poartă cu onoare numele municipiului Aiud peste tot în lume", a afirmat Josan.

Sergiu Paşca este absolvent al Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca.

În prezent, Sergiu Paşca este cercetător doctorand la Universitatea din Stanford din SUA, unde studiază autismul.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale din Aiud, tânărul urmează să primească titlul de cetăţean de onoare în cadrul unei ceremonii care va fi organizată în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO